MMM Art

Art Circle

Portret - Alfredo de LocatelliDelo - Alfredo de Locatelli - 01Delo - Alfredo de Locatelli - 02Delo - Alfredo de Locatelli - 03Portret - Alfredo de Locatelli - 02Delo - Alfredo de Locatelli - 04Delo - Alfredo de Locatelli - 05

Alfred de Locatelli

Rojen leta 1960 v Postojni. Leta 1987 je diplomiral na Umetniški akademiji v Benetkah in kasneje obiskoval tečaj designa. Vzporedno je na šoli Obrtniških mojstrov čevljarstva v Stra diplomiral iz oblikovanja obuval. Od leta 1996 je asistent za okrasno plastiko na Akademiji Brera v Milanu. S svojimi deli je sodeloval na številnih samostojnih in skupinskih razstavah v Italiji in tujini. Živi in dela v Gorici.

~

Risba, slika, kip, design in inštalacija so postaje na likovni poti Alfreda de Locatellija. Kažejo na njegovo heterogeno in s tem bogato ustvarjalnost. Slikar je tudi v »medanskem ateljeju« ohranil odprtost za nove izzive in spodbude.
Slikarskim platnom je vdahnil podobo asketsko učinkujoče pokrajine. Spokojnost, celo nekakšno poduhovljenost atmosfere je dosegel z uporabo omejene barvne skale, znotraj katere je iskal različne barvne intenzitete in nianse. Z uporabo peska je površino sicer strukturalno obogatil, vendar je ta ostala še vedno v mejah umirjenosti. A celotna zgodba je dobila dinamiko, strogi ritem in celo dramatični prizvok, ko je umetnik »zarezal« vanjo z geometrijskimi površinami. Slika je oživela. V dvodimenzionalen prostor je vstopila geometrija praznin, ki vnašajo vitalizem, igro nasprotij in bogastvo simboličnih razsežnosti. Nastanejo nekakšni podprostori slike, ki jih de Locatelli uporabi za krepitev izpovednega naglasa. Plastične in geometrijsko čiste oblike postanejo akter dogajanja. V iluzijo nekega prostora vnašajo konkretnost in moč vizualnih učinkov, ki gledalca iz prvotne romantične zasanjenosti popeljejo na pot razmišljanj o povedanem.

Evropska unija

Projekt je pripravljen s finančno pomočjo Evropske unije v okviru programa Phare CBC Slovenija/Italija 2003

©