MMM Art

Art Circle

Portret - Geremia Renazi in Lucia RosanoDelo - Geremia Renazi in Lucia Rosano - 01Delo - Geremia Renazi - 02

Geremia Renzi & Lucia Rosano

GEREMIA RENZI

Rojen leta 1955 v Monteromanu. V letih 1978 in 1988 je bil docent za kiparstvo na Akademiji lepih umetnosti v Bariju. Leta 1988 se je preselil v Milano in na tamkajšnji Akademiji lepih umetnosti Brera poučuje ornamentalno plastiko.

~

Geremia Renzi je umetnik, človek, ki ima posebno moč, da snov spreminja v likovno dovršeno stvaritev. Pri tem se poslužuje klasičnih kiparskih ali slikarskih materialov, lahko pa iz nekonvencionalnih, celo odpadnih predmetov ustvarja zanimive, umetniško plemenite in izrazno močne predmete. Geremia Renzi je eden izmed tistih, ki zna prav takim materialom vdihniti nove vsebine. Iz odpadnih, železnih delov, nekakšnih trakov, je v Medani zvaril figuro – podobo ženske. Njen lik je stiliziran, zreduciran na izpovedno bistvo, prinaša pa polnost izrazne prepričljivosti. Trdoto in hladnost uporabljenega materiala zamegljuje mehkoba in dinamika linij.
Polnost bivanja Renzijeve figure je pogojena tudi z odnosom, ki nastaja med masivo uporabljenega materiala in volumni praznine, ki jih ustvarjajo železni obodi. Zdi se, da je vse le igra, igra življenja, ki ga je čutiti v prostranstvih praznin. Kot bi v vesolje vstopil človek. In tako tudi je. V njem se znajde, še kako prepričljiva, konkretna, nadvse svojska podoba ženskega telesa. Njen lik je dokaz, da se umetnost rojeva tudi iz čisto preprostih, celo neuporabnih predmetov.


LUCIA ROSANO

Rojena leta 1976 v Desiu. Od prve predstavitve na Beneškem bienalu mode leta 1998 je redno navzoča na najpomembnejših kulturnih in umetniških manifestacijah doma in v tujini. Je asistent grafičnih tehnik na Akademiji lepih umetnosti Brera v Milanu.

Geremia Renzi in Lucia Rosano sta sodelovala na 49. beneškem bienalu. Od leta 2000 ustvarjata muzej na prostem »Ferro via d'arte« v Brianzi.

Evropska unija

Projekt je pripravljen s finančno pomočjo Evropske unije v okviru programa Phare CBC Slovenija/Italija 2003

©