MMM Art

Art Circle

Portret - Robert PrimigDelo - Robert Primig - 01Delo - Robert Primig - 02Portret - Robert Primig - 02Delo - Robert Primig - 03

Robert Primig

Rojen leta 1951 v Radentheinu. Študiral je zgodovino na univerzah na Dunaju in v Celovcu. V letih od 1987 do 1990 je bil kulturni kritik pri »Kärntner Tageszeitung«. Sodeloval je na številnih domačih in mednarodnih umetniških kolonijah in simpozijih. Živi in dela v Beljaku.

~

Roberta Primiga smo v Sloveniji že večkrat srečali in spoznali njegova raznolika dela.
V izpovedovanju daje svoj odsev življenje s prijetnimi in manj prijetnimi stranmi. Vsebina likovnih del ni berljiva na prvi pogled, je le spodbuda na poti v meditiranje in sanjarjenje.
Čeprav se Rober Primig ne izraža zgolj s slikarstvom je na MMM ART - u prav s slikarskimi prijemi in materiali neločljivo povezal naravo, življenje in sfero duhovnosti. Površino platna je razparceliral na tri skoraj monokromne barvne ploskve, da bi s tem še bolj poudaril elemente svoje izpovednosti. Zeleno in modro polje zgornjega dela slike je našlo svoje nasprotje ali le dopolnitev v belini spodnjega pasu.
Vsa tri področja slikovnega polja izžarevajo dinamiko. Ta se odraža v obliki slikarjevih rahlih barvnih in črtnih nadgrajevanj. Pri dojemanju umetnine pa se ti likovni akcenti zdijo kot nekakšni usmerjevalci v svet razmišljanja.
V pestrem barvnem spektru prevladujejo barve, ki so v vsej svoji živosti prekipevale tam izven njegovega medanskega ateljeja. V njih pa se, tako kot tudi v drugih avtorjevih posegih, močno razodeva želja po simbolnosti.

Evropska unija

Projekt je pripravljen s finančno pomočjo Evropske unije v okviru programa Phare CBC Slovenija/Italija 2003

©