MMM Art

Art Circle

Portret - Gianni BortaDelo - Gianni Borta - 01borta 01borta 02borta 03borta 04borta 05borta 06borta 07

Gianni Borta

Gianni Borta preko slikarstva išče ključ do narave. Približa se ji, vstopa vanjo, jo v vsej intenziteti doživlja, čuti njeno skladnost in lepoto. Prežet z najlepšimi čustvi se iz nje vrača pred prazno slikarsko platno. Videno in doživeto se v spremstvu fantazije preoblikuje v svojstveno podobo narave. Slikar z odločno potezo čopiča, v silovitem in dinamičnem stilu, ki kar prekipeva od vitalnosti, nanaša barve. Številne, intenzivne, nasičene. V debelih nanosih jih plasti po slikovni površini. V njih zrcali svoje lastno občutenje, razpoloženje in stanje duha.
Gianni Borta je nekakšen poet kolorizma, saj lepote narave in čustva, ki ga napolnijo ob pogledu nanjo, pretvarja v barvo. Kljub barvni pestrosti celota zazveni v harmonijo, tako značilno tudi za naravo samo. Za pravo sliko ni značilno le sozvočje in skladje barvnih tonov, temveč tudi harmonija glasov – Bortove slike namreč prinašajo glasbo narave.
Gianni Borta najde ključ do narave. Nežno jo prenese iz svojega avtohtonega okolja na slikarsko platno, ohranjujoč njeno barvno sozvočje in melodičnost.

info.gianniborta@mailserver.e-moz.it  info@gianniborta.com

ap borta1

Evropska unija

Projekt je pripravljen s finančno pomočjo Evropske unije v okviru programa Phare CBC Slovenija/Italija 2003

©