MMM Art

Art Circle

klemen foto

Klemen Brun

Klemen Brun. Rojen 25. aprila 1974 v Šempetru pri Novi Gorici. Likovni jezik mu ni bil tuj že v rani mladosti, po svetu se je namreč odpravil že kot osnovnošolec in je z družino preživel pet let med puščavskimi sipinami, v Kuvajtu, kjer je že pokazal svojo nagnjenost k likovnemu izražanju. Po vrnitvi v rodno Slovenijo je zaključil osnovnošolsko izobrazbo ter nadaljeval in negoval likovno usmerjenost na Italijanki srednji šoli Istituto Statale d'Arte Max Fabiani v Gorici in študij leta 1996 tudi zaključil. Nadalje ga je pot peljala na Beneško likovno akademijo. Okolje, prepojeno z večstoletno tradicijo in prepletenostjo kulture, je v njem pustilo pečat in usmerilo njegovo pozornost v sočloveka v svojem okolju. Leta 2001 je uspešno zaključil slikarstvo pri profesorici Rosselli Piergallini.
Med študijem so se že pokazali zametki skupinskega sodelovanja: takoj po zaključku študija se je kot soustanovitelj združil z nekaj sošolci v skupino, ki je v isti zasedbi delovala do leta 2008. Skupini ni bila tuja ne tradicionalna slikarska površina kot tudi ne intermedijski prostor. Vseskozi so delovali in ustvarjali pod skupnim imenom ter gradili skupinsko ime kot blagovno znamko. Iskali so skupen jezik, preko katerega so se izčiščevale posameznikove zamisli. Brun je po dolgoletnem skupinskem udejstvovanju začutil potrebo po koreniti spremembi, začutil je, da se je njegova individualnost zabrisala do tolikšne mere, ko lahko ne bi bilo poti nazaj.
Svoj likovni jezik išče skozi stik s soljudmi in okoljem, v katerem posamezne skupine sobivajo. Več let zato vodi likovne tečaje, kjer je v stiku z različnimi ljudmi. Nehote se vedno znova zateka k vsakodnevnim iskušnjam, na osnovi katerih poučuje druge, in jih skozi lastno analizo predrugači v medij, ki je najbližji zastavljenemu projektu. Živi in ustvarja v Novi Gorici.

Artist statement

INTRODUCTION AS SELFPORTRAIT

The vision, that projects my experiences, acquired in the world of ever changing forms and colors, continues with the research for some kind of perhaps a thousand times repeated form of fragment. The research could be endless in the endless exhibit catalogues, through endless pages of endless art books and the search goes on for the desired form .

We are all in search of this mysterious form that is inbeded in our soul.

Perhaps my evolution and creation of personal and other art forms, will help bring to light some traces that will evoke in the observer, as a witness of my publication, the presence of such an image or open a passage to the endless mosaic of forms and colors, which are a critical part of ones self.

Experimenting new art forms, I think, that is my goal and attempt to project visual information on diverse media. It, as a single art project, must be a manifest of my expression , not necessarily only as an artist.

The ideas for all my projects, are born out of necessity for new ways of communicating and interaction in the field of visual expressions.

Ultimately I am in search of new territories of visualizing the art in progress and research based on the feedback to different rumors and styles.

These are all key ingredients of my art.

Klemen Brun

ap klemenbrun

klemen

portret klemen AfotoKlemen

 

 

Evropska unija

Projekt je pripravljen s finančno pomočjo Evropske unije v okviru programa Phare CBC Slovenija/Italija 2003

©