MMM Art

Art Circle

Kristancic - 01

Kristančič

Kmetijo, katere dejavnost je bila sprva razpršena med vinogradništvo, sadjarstvo, pa tudi živinorejo, je prevzel Dušan. Kmalu je kmetiji narisal novih obzorij in se usmeril predvsem v vinogradništvo ter vinarstvo. Zagnanost in pogum sta ga vodila, da se je v 80. letih odločil za lastno blagovno znamko vin Kristančič, tako da je leta 1983 domačijo Kristančič dopolnila vinska klet, v kateri so odslej zorela vina, pa tudi drzne ideje.

Ena od teh idej je povezala Dušana in še pet vinogradnikov iz Medane v združenje z imenom Brajda. Brajda ni bilo samo združenje, temveč vizija, da postanejo Brda tisto, kar danes so - edinstven prostor, katerega glavna gospodarska usmeritev je usmerjena v vinogradništvo in ustvarjanje vrhunskih vin.

Ideja je začela dobivati jasno podobo, ko smo leta 1989 prvič sami ustekleničili vino. Leto kasneje so naše steklenice dobile zdaj že značilno podobo s pavom kot simbolom, leta 1991 pa je bila etiketa nagrajena s prestižno nagrado CORDON D EXCELLENCE. Zgolj dve leti kasneje pa smo potrdili, da gremo v pravo smer, saj smo leta 1993 za chardonnay letnik 1992 na 39. mednarodnem vinogradniškem in vinarskem sejmu prejeli veliko častno medaljo in naziv šampiona kot prvi med zasebnimi pridelovalci. Od takrat se naše zgodbe zapisujejo v vinih.

Dušan in Marko Kristančič
Medana 29, 5212 Dobrovo
Goriška brda, Slovenija

Računovodstvo in vodene degustacije
+386 (0) 5 39 59 533

Prodaja:
+386 (0) 41 788 670

Za dodatne informacija nam pišite na: 
info@kristancic.com

Evropska unija

Projekt je pripravljen s finančno pomočjo Evropske unije v okviru programa Phare CBC Slovenija/Italija 2003

©