MMM Art

Art Circle

Pulec

Na Plešivem, v vasici pod Medano, se razprostira kmetija Pulec. Lastnik te je Radko Pulec (oče), ki na tem področju ni novinec. Pri potrebnih opravilih mu pomaga mlajši sin Mitja, ki bo kmetijo tudi prevzel.
Sprva so se poleg vmogradništva ukvaijali tudi s sadjarstvom. Ker pa se je zaradi kakovostno pridelanega vina povpraševanje po tem sladkem grehu povečalo, so sadovnjake pustili na stranskem tin. Rdeča nit kmetije Pulec je tako postala pridelava žlahtne kapljice.
Lahko se pohvalijo z vedno več odjemalci ter s strankami, ki so jim zveste že leta. Vse to pripelje do zaključka, da govorimo o kakovostnem vinu, ki ga uspešno tržijo tako na domačem kot na tujih trgih pod blagovno znamko »Pulec«. Vinskim poznavalcem lahko ponudijo naslednja vrhunska vina: Rumena Rebula, Sivi Pinot, Chardonnay, Sauvignon Cabemet Sauvignon, Merlot, Cabemet Sauvignon Barique in Merlot Barique.
V zavetju kmetije v svoj objem vabi okrepčevalnica »Belvin«, ki je odraz dobrih medsebojnih odnosov ter uspešnosti kmetovanja. Belvin vodi starejši sin Marko. Okrepčevalnica, poleg pijače ponuja hladne in tople prigrizke. Športniki se lahko pomerijo na dveh teniških igriščih ter preizkusijo spretnosti z odbojko na mivki. Pogosto goste pritegnejo organizirani turnirji. Ob vikendih pa se tam lahko zabavate do zgodnjih jutranjih ur. Poskrbljeno je tudi za najmlajše, ki se lahko brezskrbno igrajo na urejenih otroških igralih.
Če vas pot zanese v Goriška Brda, v deželo opojnih trenutkov, vas družina Pulec pričakuje z odprtimi rokami.

Radko & Mitja Pulec
Plešivo 38a
5212 Dobrovo, Slovenija
T + 386(0)53959523
M +386(0)41775120
E marko.pulec@siol.net
W www.pulec.com
Evropska unija

Projekt je pripravljen s finančno pomočjo Evropske unije v okviru programa Phare CBC Slovenija/Italija 2003

©