MMM Art

Art Circle

 naslovnicaIMG 2135

MMM Art, april 2013

KUD OPOKA

Domačija KLINEC Medana

7 – 12 april 2013

Seznam:  
1. Regis Seneque (Francija)
2. Adoka Niitsu (Japonska)
3. Ivica Arandus (Nemčija)
4. Radmila Lizdek (Bosna in Hercegovina)
5. Miha Boljka (Slovenija)
6. Lee Youngji ( Južna Koreja )
7. Beti Bricelj (Slovenija)
8. Bane Milenković (Hrvaška) 
9. Lidija Šeler (Hrvaška) 
10.Kruno Vrgoč (Hrvaška)
11.Vladimir Leben (Slovenija)
12.Jasmina Rojc (Slovenija)
13.Klemen Brun (Slovenija)
14.Etko Tutta (Slovenija)  

Slektor: Brane Kovič

lions klub vogrsko
leo klub vogrsko 
ETHOS

 

 

 

Na domačiji Klinec v Medani v Goriških Brdih v teh dneh ( od 7. Do 12.aprila) poteka mednarodna likovna kolonija, ki se je udeležujejo umetniki iz sedmih držav – Bosne in Hercegovine, Francije, Hrvaške, Japonske, Južne Koreje, Nemčije in Slovenije. Selekcijo je že šesto leto zapored opravil umetnostni kritik Brane Kovič, sicer generalni sekretar mednarodnega združenja likovnih kritikov AICA, ob sodelovanju organizatorjev iz Kulturnega društva Opoka.

Slikarji različnih generacij in slogovnih usmeritev pri svojem delu nimajo vnaprej določene teme, vsak ustvarja tako, kot se je odločil po lastni presoji. Predpisan je le format platen, namenjenih za razstavo, ki se odpre ob zaključku delovnega tedna. Otvoritev razstave se nadaljuje z druženjem med umetniki in povabljenimi obiskovalci, seveda ob dobri hrani in izbranih vinih eminentnih briških vinarjev. Sledi se avkcija slik malih formatov, ki so jih naslikali udeleženci kolonije, izkupiček pa je namenjen za stipendije z različnih ustvarjalnih in poustvarjalnih področij.

Kolonija se vključuje v kompleksen kulturni projekt, v katerega spadajo še pesnško srečanje Dnevi poezije in vina, Poletje v Medani ter še eno, jesensko srečanje likovnih ustvarjalcev. Pred kratkim se je začela uresničevati še ena zamisel, namreč simpozij v keramiki – izdelava velikih glinenih steklenic z unikatnimi avtorskimi poslikavami. 

Brane Kovič

 

 

Evropska unija

Projekt je pripravljen s finančno pomočjo Evropske unije v okviru programa Phare CBC Slovenija/Italija 2003

©