MMM Art

Art Circle

 kabaj01kabaj02kabaj03kabaj04kabaj05kabaj06kabaj07kabaj08kabaj09kabaj10kabaj11kabaj12kabaj13

KABAJ

Vina Jeana Michela Morela

Vinski letnik 1993 je prvi, ki je na domačiji Kabaj nastal pod njegovim vodstvom. Jean Michel je še posebej ponosen na vino, pridelano po tradicionalni gruzijski metodi v kvevrih (amforah). Ta beli cuvee so Kabajevi prvič ponudili na tržišču leta 2008.

Jean Michel Morel je tudi član združenja Xeloba Kartuli (www.kvevri.org), v katerega je včlanjenih 25 pridelovalcev vina v kvevrih. Druži jih predvsem pot h koreninam nastanka vina v Gruziji, iz katerih črpajo navdih za staroveški način pridelave sodobnih vin. 

"Sestava tal in klima sta v Sloveniji drugačna kot v Italiji in Franciji, kjer sem delal prej. Čar dela z vinom je prav to, da se izkoristi to drugačnost, vključi še človeško intuicijo in naredi vina, ki so všeč vinarju." 

 

Jean Michel Morel

Jean Michel se je rodil oktobra 1966 v Pariškem predelu Antony. Njegova rojstna dežela je močno zaznamovala njegovo poklicno in življenjsko pot.
Odraščal je v večkulturnem okolju Pariza in delovna poletja preživljal v okolici Bordeuxa, kjer se je prvič seznanil s svojo največjo strastjo – umetnostjo pridelave vina. 
Znanje, izkušnje in skrivnosti pridelave vina je nabiral in odkrival v različnih francoskih vinskih regijah in kleteh. Naj naštejemo samo nekatere izmed njih: Chateau De Jau Rivesaltes v bližini Perpignana na jugu Francije, domačija gospoda Michela Larocha v bližini Languedoc Ruslona in domačija Domaine bordenave Longon iz bližine Bordeauxa, kjer se je kot glavni kletar še posebej izkazal.
Poklicno pot je nadaljeval z delom v vinski kleti Borgo Conventi v sosednji Furlaniji, kjer je vrsto let opravljal delo glavnega kletarja. Poroka s Katjo Kabaj ga je leta 1989 dokončno zasidrala na Kabajevi domačiji v Šlovrencu v Goriških Brdih. 

 

Naslov 
Domačija Kabaj Morel
Šlovrenc 4
5212 Dobrovo
Slovenija

Tel: 05 39 59 560

Mob: 041 454 002
E-mailinfo@kabaj.si

Evropska unija

Projekt je pripravljen s finančno pomočjo Evropske unije v okviru programa Phare CBC Slovenija/Italija 2003

©