MMM Art

Art Circle

 štekar01štekar02štekar03štekar04štekar05štekar06štekar07štekar08

ŠTEKAR

 Kmetija

Ni samo delo. Je ljubezen do zemlje. So ritmi narave. Brda. Je naša identiteta. Spomini na zgodbe naših nonotov. Je izziv. Radovednost naših otrok. Preizkušanje mej. Je užitek. Je naš način življenja.
In so vrhunska vina, žganje in domači likerji, sobe za goste, sadje in ostale domače dobrote. Je čarobnost briške pokrajine, razkošje miru in bogastvo okusov.
Zemlja
Všeč nam je videz naših starih vinogradov v Brajdi, kjer strnjene vrste trt krasi tudi sadno drevje. In poznamo njegov pomen. Zato na pobočjih obdelanih v slikovite terase, izpostavljenih gorkemu soncu negujemo to idejo, ki omogoča kar se da naraven način obdelovanja. Ekološka pridelava v sadovnjakih in vinogradih daje varno, pristno in okusno sadje in nas navdaja s harmonijo odnosa do rodne narave. 
Klet
Tudi v kleti sledimo ideji naravnega vina, kjer pustimo naravi, da opravi svojo pot. Delamo z občutkom, brez nepotrebnih dodatkov. Vina so zato polna, harmonična, vendar nikoli uniformirana. Pripovedujejo vam o naši zemlji in o nas. Z istim prepričanjem ustvarjamo tudi svoje žganje. Po tradicionalni metodi, v kotlu na drva, z veliko potrpljenja.
Smo člani združenja VinNatur. Več o filozofiji in delu združenja si lahko preberete na www.vinnatur.org/en
Med drugim pa vas želimo opozoriti še na Ministrove besede za zdravje, da prekomerno pitje alkohola lahko zdravju škoduje. 
Špajza
Brda imajo prav poseben okus. Nekaj nam ga je uspelo shraniti v našo špajzo.
Zaenkrat še polnimo zaloge, da bi vam lahko ponudili najboljše proizvode. Med njimi bodo marmelade in džemi, zeliščne in čajne mešanice za blagostanje telesa in duha.
Pripravljamo se tudi na polnitev našega oljčnega olja, saj so oljke letos ob izobilju dežja in sočnih dni bogato obrodile. 
HišaRadi delimo z vami ta prelep razgled, ki sega vse do morja. Svoje zgodbe in razmišljanja o vinu, dobrote na mizi in toplino  sob. Obiščite nas! Presenetili vas bojo bogastvo okusov, razkošje miru, čarobnost briške pokrajine in značaj naših vin. 

Kmetija Štekar
Snežatno 31a
5211 Kojsko
Slovenija

t. +386 (0)5 3046210
m. +386 (0)41 444766
e. info@kmetijastekar.si
s. www.kmetijastekar.si

Kmetija Štekar
info@kmetijastekar.si
+386 (0)5 3046210

Janko Štekar; vinarstvo, sadjarstvo
janko@kmetijastekar.si
+386 (0)41 444766

Tamara Lukman;  turistična kmetija, administracija
tamara@kmetijastekar.si
+386 (0)40 221413

Evropska unija

Projekt je pripravljen s finančno pomočjo Evropske unije v okviru programa Phare CBC Slovenija/Italija 2003

©